eläinlääkäri, kotikäynti, verinäyte, Espoo, Kirkkonummi, SiuntioEläinlääkäri kotiin?

Eläinlääkäri Renate Jäätes tekee kotikäyntejä pääkaupunkiseudulla ja koko Länsi- Uudellamaalla, sopimuksen mukaan myös kauempana.

Mitä kotikäynnillä voi tehdä?

Perustoimenpiteet onnistuvat joitakin haasteita lukuunottamatta hyvin kotikäynnilläkin. Kotikäynnillä annetaan aina ensiapu, arvioidaan tarvittaessa myös jatko- ja erityishoidon tarve sekä ohjataan sopivaan jatkohoitopaikkaan.

Kotikäynneillä voidaan tehdä esim. terveystarkastukset ja pentuetarkastukset, tiineysultraäänitutkimukset, rokotukset, mikrosirutus ja lemmikkipassin kirjoittaminen, verinäytteen ym. näytteiden otto, silmä- ja korvatulehduksen tutkiminen ja hoito, muu ensiapuluonteinen hoito, eutanasia jne. Lisäksi voidaan tarvittaessa tehdä myös kevyttä rauhoitusta tai paikallispuudutusta vaativia toimenpiteitä kuten takkujen ajo, koepalojen otto, pienten ihohaavojen ompelut, kollikissan kastraatio.

Mitä kotikäynnillä ei voi tehdä?

Vaativammat kirurgiset ja/ tai anestesiatoimenpiteet, kuten koiran kastraatio ja kissan sterilaatio, kasvainten poistot, hammashoidot jne. teen aseptiikka- ja turvallisuussyistä vastaanotollani. Myös pitkäaikais- tai tehohoitoa vaativat potilaat hyötyvät nopeasta klinikkakäynnistä kotikäynnin sijasta.

Voiko kotikäynnillä ottaa laboratoriotutkimuksia?

Kotikäynnillä otetut näytteet käsittelen ja tutkin vastaanotollani ja palaan vastauksista asiaan puhelimitse tai sähköpostilla. Verinäytteet ja virtsanäytteiden jatkotutkimukset (mm. viljely ja herkkyysmääritys) lähetän ulkopuoliseen laboratorioon (Movet Oy), josta vastaus tulee viiveellä yleensä parin päivän sisällä. Kotiutusohjeet ja kuitin lähetän pääsääntöisesti käynnin päätteeksi sähköpostitse, erikoistapauksissa käynnin jälkeen paperipostilla.

Miksi eläinlääkärin kotikäynti klinikkakäynnin sijasta?

Kotikäynnin etuja perinteiseen vastaanotolla käyntiin ovat sen vaivattomuus asiakkaalle ja stressittömyys potilaalle. Eläinlääkärin voi kutsua kotiin myös, jos potilasta ei ole mahdollista kuljettaa vastaanotolle tai kuljetuksesta koituu eläimelle kohtuuttomasti ahdinkoa. Usein pelokas eläin kokee huomattavasti vähemmän stressiä, kun se hoidetaan kotonaan. Kotikäynnin ansiosta voi eläimen saattaa myös viimeiselle matkalleen lempeästi, jolloin se saa nukahtaa rauhassa oman rakkaan perheensä ja tuttujen tuoksujen keskellä.

Kirjoituksia aiheesta:

Ohjeita kotikäynnille

Kenelle eläinlääkärinkotikäynti sopii?

Eutanasia kotona.

VARAA KOTIKÄYNTI TÄSTÄ!

kotikäynti, espoo, eläinlääkäri, Olari, Kirkkonummi