*Blogikuvassa luottotrimmaajani Kaarina, Mainio Koiratrimmaamon ja Grroomin ihana helmi trimmaamassa valkoista kääpiösnautseria Lucaa. Kuva julkaistu Lucan omistajan luvalla.

Mikä on rauhoitustrimmaus?

Rauhoitustrimmaus, eli trimmaus anestesiassa tai rauhoitettuna on toimenpide, jossa potilas on nukutettu eläinlääkärin toimesta ammattitrimmaajan tekemää turkinhoitoa varten. Nukutustrimmaus sisältää suppean terveystarkastuksen, eli ennen rauhoitusta kuuntelen potilaani sydämen, haastattelen yleisen terveystilan ja katson sen hetkisen kliinisen tilan. Teemme anestesiatrimmauksia Espoossa, Haukilahden vastaanotollani.

Kenelle tämä sopii ja miksi?

Rauhoitustrimmaus sopii eläimelle, joka on niin arka, ahdistunut, aggressiivinen tai kipeä, ettei se kestä hereillä tehtyä turkinhoitoa. Yleisimmin trimmattavana on kissa tai koira. Rauhoitustrimmaus sopii nuorille ja vanhoille perusterveille eläimille. Nuorin rauhoitettuna trimmaamamme eläin on ollut 7-kuinen ja vanhin 13-vuotias. Tarjoamme trimmausta rauhoitettuna, koska emme hyväksy väkisin trimmausta ja meidän mielestä terve ja hyvinvoiva iho vaatii hoidetun turkin. Takkuinen turkki altistaa ihotulehduksille ja tuntuu eläimestä siltä, kuin joku tukistaisi. Eläimet ovat äreämpiä ja haluttomia kosketukseen sekä turkinhoitoon. Trimmaus rauhoitettuna antaa turkille ”uuden alun” ja siten mahdollisuuden myös kivuttomaan käsittelyyn esim. kotona omistajan toimesta.

Milloin ja kuinka usein tämän voi tehdä? 

Teen rauhoitustrimmauksia yhteistyössä trimmaajan kanssa noin kerran kuussa. Suunnitteilla on myös erillinen rauhoitustrimmauspäivä, mikäli tälläiselle on kysyntää (jätäthän kommentin kiinnostuksestasi, kiitos). Yleisin trimmausväli on eläimen turkinlaadusta riippuen noin 4-6kk.

Mitä rauhoitustrimmauksessa tapahtuu?

Vastaanotollani kaikki trimmauspotilaani ovat jatkuvassa eläinlääkärin valvonnassa, esirauhoitettuna ja kanyloituna, toimenpiteen ajan suonensisäisessä anestesiassa ja tipassa saaden maskihappea. Emme vain perinteisesti tuikkaa eläintä unille hoitohenkilökunnan trimmattavaksi eläinlääkärin hoitaessa muita potilaitaan. Panostan aina jokaisen potilaani turvallisuuteen ja olen läsnä, jolloin toimenpide on eläimelle maksimaalisen turvallinen. Luotettava ja ammattitaitoinen trimmaaja hoitaa turkkia samalla kun eläinlääkäri valvoo elintoimintoja ja nukutuksen tasoa. Toimenpide kestää noin 1h-1,5h ja eläin poistuu vastaanotoltani hereillä.

Turvallisuussyistä emme koskaan pese nukkuvaa eläintä. Pesu nopeuttaa lämmön haihtumista ihon pinnalta ja myös nukutus laskee kehonlämpöä, jolloin hypotermian riski on liian suuri. Parhaan trimmausjäljen ja tasaisen lopputuloksen saamiseksi suosittelemme aina pesua ennen toimenpidettä.

Jos tuskailet haastavan trimmauksen kanssa, eläimelläsi on huonoja käsittelykokemuksia tai haluat suojella sitä ylimääräiseltä ahdistukselta, mutta turkki pitää kuitenkin hoitaa, ota yhteyttä! Siisti, takuton turkki on osa ihon- ja eläimen kokonaisterveyttä ja hyvinvointia.

Hinta alkaen 175e. Kysy lisää ja varaa aika!

*Blogikuvassa luottotrimmaajani Kaarina, Mainio Koiratrimmaamon ja Grroomin ihana helmi trimmaamassa valkoista kääpiösnautseria Lucaa. Kuva julkaistu Lucan omistajan luvalla.

 

1 thought on “Rauhoitustrimmaus Espoo

  1. Hyvä palvelu! Ei ole vielä oman koiran kanssa ajankohtaista, mutta ehkä joskus täytyy tulla, kun on tosi herkkä takkujen käsittelylle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *